понеделник, 7 април 2014 г.

Моето пътуване до Великобритания


Здравейте, приятели!
Нямам търпение да ви разкажа за своето вълнуващо, много приятно посещение при децата от началното училище  в Челтнъм, Великобритания.
Но, да започна от начало!
Аз и моите приятели Ася /г-жа Нинова/ и Стефка /г-жа Станева/ отпътувахме със самолет за Бирмингам, Великобритания на 25.01 2014 г. Aлекс – учител от британското училище – беше нашият екскурзовод. С него се разходихме из града. Алекс ни показа сградата на общината, градския фонтан, скулптурата на заека и бика – символи на града. Видяхме паметника на загиналите в Първата световна война, театъра, много църкви и обществени сгради.
Заведе ни да видим и университета, в който самият той е учил. Представлява старинен замък и е много красиво.
На следващият ден, след типичната английска закуска, гостувах на учениците от Началното училище, където ме посрещнаха много топло и сърдечно. Гостувах в пъстрата стая на най-малките, посетих урок по английски език, правих тест по математика с по-големите, играх с децата в училищния двор, а после изгледахме заедно презентацията на моето училище. Видях отново моя приятел английският Мечо.

Оказа се, че в училището учат четири български деца и за мен бе удоволствие да се запозная с тях. Снимах се с тях за спомен. Те ми показаха своите книжки и тетрадки, както и предметите изработени с помощта на учителите им.

Времето с моите нови приятели мина неусетно. Всички бяхме на мнение, че срещата с децата и учителите от училището в Челтнъм е успешна, интересна и много ползотворна. Споделихме опит и емоции. Ще запазим топли спомени от това незабравимо гостуване. Но… беше време да се прибираме обратно в родната  България.
До нови срещи!








Няма коментари:

Публикуване на коментар